Lauantaina hommat sitten saatiin oikeen kunnolla alkuun..  Remontti on käynnistynyt, hitaasti, mutta varmasti! Alkupäivien yhteenvetoa.. Kuvia en saa koneelle, kun kuvat on omalla koneella ja netti mummolassa.. Joten lisään kun saan kaikki taas toimimaan... (Lisäsin kuvat omaan postaukseen!!)

PÄIVÄ 1
Lauantaina saatiin tyhjättyä kylppäri, niin että päästään rapsuttelee silikooneja ja sitten pesemään seiniä.  Tosin ei töitä tehtykään kuin kolmisen tuntia, mutta alkuun päästiin. Poika kerkes sillä aikaa rikkoa äidin yrttiruukut.. Sinne ne meni meiän huoneen lattialle pitkin pituuttaan (sitruunamelissa ja sitruunabasilika) Ne kun vihdoin sain kolmannella kerralla kunnolla kasvamaan.. :( No ei saatu ketään hoitamaan poikaa, joten eipä tuo nyt niin haittaa. Onneks ei pahempaa käynyt..  Lattiastakin saatiin matto helposti ja nopeesti pois. Ainakin siis tuon pahimman "reiän ympäriltä".. Nyt se on "kuivumassa", eikä se niin pahalta näyttänytkään, kuin mitä kuviteltiin. Eihän sitä olla muutamaan kuukauteen edes kasteltu, kun ei olla saunassakaan käyty tai lattialla ammeessa polskittu pojun kaa.. No huokastiin helpotuksesta! Vielä pitäs saada joku mittaamaan siitä tuo kosteus, ennenku nuolastaan kunnolla. Peilikaapin laudat ja tarvikkeet ostettiin ennen pyhiä valmiiksi..(myös lamput siihen on tallessa..)

PÄIVÄ 2
Sunnuntaina tuntuu ettei mikään edisty.. Alotettiin kunnolla noitten silikoonien poisto nurkista ja kaakeleista. Sitä on aivan kaikkialla!! Kaakelitkin on puoleen väliin asti vedetty silikooniin, arvaa oliko hauskaa rapsutella niitä irit?? Ei tod. Tosi hidasta ja veemäistä puuhaa.. Jesse on kuumeessa ja pelkkä sylivauva, itse en saanut tehtyä oikeen mitään, paitsi sen aikaa kun Jesse nukahti. Silikoonit on poistettu ja kaksi seinää pesty (kahesti), huuhdeltu (kahdesti) ja kuivattu.. Vesi oli aivan mustaa! Vielä huuteluvesikin oli likasta.. :( Mutta nyt kaakelit on sitten hohtavan puhtaat ja kirkkaat! Kuin uudet!

PÄIVÄ 3
Irrotettiin pesukoneliitin, putket seinistä, suihkun sekottaja ja jatkettiin seinien pesua. Saatiin kaikki seinät pestyä! Huomenna maalaamaan! Käytiin kaupoilla ettimässä suihkukaappia. Sellanen löytyi, yksi vaihtoehto ainakin! Tosin seinän pituus on 95 cm ja kaappi olisi 100cm. Pytyn viereen mahtuis, mutta mahtuuko pytyllä sitten rauhassa asioida?? Jäätiin miettimään, mutta varattuna se on ensi viikon perjantaihin asti. Otetaan se, jollei muuta löydy. Hinta on halpa 795e, siinä on tumman harmaat lasiovet, takana hennosti läpinäkyvät seinät, käsisuihku, kattosuihku, peili, 2 lasihyllyä, sampoo ja hoitoaine annostelijat, hierontalaitteet ja penkki! Aivan ihana, upea ja mahtava.. Tykästyin kovin!! Mies osti peilikaappiin 2 peiliä, joista meinaa tehä avattavat ovet.. (Hänen suunnitelmansa muuttuvat koko ajan lennossa!! Tiedä sitten millanen lopputulos onkaan! Yllätys varmaan.. :) )

PÄIVÄ 4
Ollaan kaikki kipeitä! Mies oli kotona koko päivän parantelemassa itseään, mutta maalasi kuitenkin kaakelit pohjamaalilla kertaalleen. Jessen kanssa ei olla käyty kattomassa, kun se maali ei oikeen ole hyväksi meiän hengitykselle.. :) Ollaan siis mummolassa oltu koko viikko evakossa, käyty vain remppaamassa kotona..  Kotona ei toimi netti vieläkään! Ensin Soneran äijä sano, et vika on modeemissa, mutta se on aivan ehjä ja toimiva. Sitten miehen veli tuli kattoo ja totes, et se vika on siinä johdossa, joka menee koneesta puhelinpistokkeeseen. Käytiin ostaa uusi. Ei toimi vieläkään! Vika voi olla kuulemma myös siinä pistorasiassa.. Pitää vissiin ostaa langaton yhteys.. Mistä sellasii saa ja paljonko maksaa?? Illalla mies vielä pakkeloi "turhat" ruuvien reiät umpeen ja vissiin sitä piti vielä hioakin pikkasen..

PÄIVÄ 5
Nyt jo keskiviikko.. Mies sai tänään maalattua seiniin sinisen maalin.. On kuulemma tosi hyvännäköinen.. Itse en tänään käynyt katsomassa, kun miehellä meni niin pitkään ja kerkeehän sitä.. Oli käynyt ostamassa saumausaineen, vesieristeen ja jotain muutakin vielä.. Oli mies vielä taiteillut ruskean maalin kohtiin kaakeleista isompia.. Eli niitä saumoja pakkeloinut umpeen jne.. :) Veli lähti tänään takas Keuruulle, alkaa silläkin olla päivät vähissä. (tulee pe- su lomille ja pääsee kotiin sitten 6.7.. Ohi on! :) ) Ollaan siis Jepen kanssa kotona pari päivää kahdestaan.. Lauantaina ajattelin "muuttaa" takasin kotiin..  Jesse ollut tänään taas kipee, ainakin aamulla. Oksenteli muutamia kertoja.. Miehen vanhemmat olivat löytäneet Keskiseltä suihkukaapin.. Tämän! Ja sen saa myös tämän värisillä lasiovilla (mitkä mies tietenkin halusi heti.. :)) Maksaa kolme euroa enemmän kuin tuo mikä jo löydettiin.. Tässä uudessa olisi höyrysuihku (?), käsi-, jalka-, selkä- ja niskahierontapisteet, radio, valot ja kaikki mukavuudet..  Koko on 90x 90, eli mahtuisi justiinsa siihen mihin sitä suunnitellaan!  Kyllä kelpaisi tuossa suihkutella.. ;) Niin ja veli ainakin tokas heti, että tulis joka päivä meille "suihkuun"..  Saatiin miehen siskolta lainaan kosteuden mittalaite, (mistä lie sen saanut) mutta kosteutta ei sen mukaan ollut! Lukemat pomppi pahimmissa kohdissa 10-14 tietämillä (mitä-lie-lukemia-nämä-sitten-ovatkaan) ja vissiin 17 olis jo kosteutta.. Ottaen vielä huomioon, ettei tuosta ole kunnolla vielä poistettu sitä matosta jäänyttä liimaa, eikä mattokaan ole vielä kokonaan pois! Niin ja vissiin sitä pitäis jotenkin hioa ja rapsutella tuota päälimmäistä betonikerrostakin pois...?? Mies tietää, joten en ole perehtynyt niin kovasti tähän osaan.. Keskityn vain nyt pitämään toukan sisällä (meinaa supistella ja sattua jonkun verran) ja koitan saada olomme paremmaksi (nuhan, kuumeen, yskän ja oksentelun kuriin).. Oma olo on aivan kuin leijuisin jossain korkeammallakin. Pää on täynnä sahanpurua ja sain värjättyä tänään vaalean pyykin (lähinnä pojan ja omia vaatteita) vaaleanpunaiseksi, kun yritin vain äkkiä saada oksennuspyyhkeen pois likapyykistä.. Sen siitä saa kun ei aivot toimi kunnolla! Juuh, no lähen vielä kattoo onko tuo yks pyyhe jo palautunut valkoiseksi, vai vieläkö sille jotain pitäs tehä.. :)

Huomenna jatkuu maalaaminen!

PÄIVÄ 6, torstai
Mies maalasi lisää..

PÄIVÄ 7, perjantai

Ei oikeen keretty tekkee mitään (mies töissä 11-20..)

PÄIVÄ 8, lauantai

Tyhjättiin sauna. Koitettiin saada yks vuotava hana lopettamaan tiputtelun, muttei auttanut mikään!!? Pytty lähti ehjänä irti. Lattia revitty irti! Kuivaa on.. Vedeltiin saumakynällä saumoja.. Raaputettiin matosta jäänyttä liimaa irti ja huh mikä työ! Tiistaiksi pitäis olla 2 x verieristetty.. Tiukkaa tekee...  Tehtiin miehen kanssa 22 asti töitä! Kyllä masu on kovilla.. :(

PÄIVÄ 9, sunnuntai

Saatiin vihdoinkin nuo liimat irti! OLI aivan kamalaa! Sitten pyyhittiin, imuroitiin, silikoonitettiin nurkkia ja mies sai siihen jopa tuon tartunta-aineen... Se on nyt kuivumassa ja pitäs vielä illaksi vetää kerros vedeneristystä ja huomenna toinen.. Josko sitten tiistaina pääsis jo laatottaa.. :) Hyvin edistyy! Suihkukaappi tullee loppuviikosta (näillä näkymin) ja voin vannoa, että kohta tullee yks toukka lisää ;) Ette voi uskoa mikä pöly täällä leijailee.. Yläkerta näyttää siltä ku oltain muuttoa tekemässä.. Helpottaispa jo.. Ehkä jo viikon päästä näyttää paremmalta.. Hitaasti hyvää tullee.. (Onneksi mies on vielä töissä, eikä lomalla, muuten tää olis tätä vain aamusta iltaan.. :D) Illalla ukko vielä maalasi kylppärin katon..

PÄIVÄ 10 maanantai

Päätettiin jättää tuo vedeneristyksen laitto tälle päivälle, kun siihen pitää laittaa uusinta kerros 2h kuluttua ensimmäisestä, niin olis ilta mennyt pikkasen pitkälle.. Oli eilen ihana käydä saunassa, kun ensin täällä koko päivän tallusteli pölyssä ja hengitys on tosi tukossa, kaikilla. Nyt helpottaa kun äiti oli eilen auttamassa ja saatiin imuroitua ja siivottua muutenkin kämppää.. Ei enää niin tukala olo.. Aamulla vielä siistin ja järjestelin miehen remppatavaroita, niitä kun on JOKA PAIKKA TÄYNNÄ!! Tulee sanomista illalla kun kotiutuu, kun ei löydä mitään "oikeelta" paikalta.. No ainakin yläkerta on nyt siistimpi, eikä tartte pelätä pojan kanssa, et satutetaan itteemme niihin koneisiin ja tavaroihin..  Tänään siis vain tuo vedeneristys ja kattotaan mitä isännöitsijä sanoo huomenna, päästäänkö laatottamaan..

PÄIVÄ 11, tiistai

Isännöitsijä kävi aamupäivällä tarkastamassa lattian ja antoi luvan jatkaa remonttia. (Lupaa ei olisi tullu, jollei tuohon nurkkaan tulisi suihkukaappia. 80-luvulla tähän taloon ei ole tehty kunnollisia vedeneristyksiä ainakaan seinii, joten niissä ei siis sellaisia ole vieläkään! Mutta koska kaappi tulee, ei veden läträys seinään osu yhtä hyvin! ) Näin ollen jatkoimme laatoituksella. Tai mies jatkoi. Itse vahdin tuota joka-paikassa-juoksevaa-ikiliikkujaa. lattia edistyi hitaaasti, mutta varmasti ja saatiin se valmiiksi iltaan mennessä! Ainoastaan reunoista puuttuu laattoja (seinän reunalta) ja muutama laatta sieltä täältä nurkasta.. Mutta valmista ja mielestäni erittäin hyvännäköistä tuli! Tykkään tosi paljon! (mies ei niinkään ole tyytyväinen.. Mikään ei kuulemma ole suorassa, eikä hyvin..) Yritä nyt sitten lohduttaa, että ihan hyvältä se näyttää, eikä se vinous ole kuin hänen silmissään! Jatkamme taas huomenna (vissiin noiden reunapalojen kanssa). Appiukko käy hakemassa vissiin tänään sen kaapin, saas nähä pystytäänkö tuomaan se meille jo viikonlopuksi.. (riippuu siis saadaanko lattian kaikki jutut valmiiksi: kaakelit, pesu, saumaus, seinien saumakynät... ja vissii jotain muutakin tehtävää oli..) Mutta hyvältä alkaa minusta jo näyttämään!!

PÄIVÄ 12, keskiviikko

Lattia on nyt laatoitettu kokonaan.. Kyllä meni aikaa, kun piti jokainen seinälle menevä laatta leikata erikseen! Niin ja noita erikokoisia paloja ei ollut ihan yks tai kaks.. Niin ja muut erikokoiset palat vielä päälle.. Valmista on!

PÄIVÄ 13, torstai

Appiukko kävi tänään (onneksi vasta) ostamassa tuon suihkukaapin! Keskisellä uudet tarjoukset astui tänään voimaan ja siellähän tuo meitin kaappi seistä kökötti odottamassa ALENNETUIN HINNOIN! Hinta oli vain 680e!! (norm. 798e).. Onneksi pikkasen saatiin siitäkin nipistettyä, nyt saadaan uusi kiuas, pytty tai pyyhekuivain... :) Me aherrettiin. Saumattiin lattia sauma-aineella! Se kävi helposti ja suht nopeesti.. Mutta toi peseminen ei sitten ollutkaan enää ihan niin helppoa ja nopeeta.. Pestiin se illalla vielä 3-4 kertaan, mutta vesi on edelleen tosi likasta! Pakko oli jättää huomiseen ja käydä mummolassa saunassa välillä (meinas poika ihan nukahtaa ja kun oli auttamassa, niin oli aivan yhtä likainen ku mekin!)

PÄIVÄ 14, perjantai

Lattian pesua. Seinille lisää saumakynää (ei ole vieläkään valmista, kun ei jaksa kerralla koko seinää vedellä.. Noi kynät on tosi huonot!!) Mies maalaa tänään vielä ehkä jotain.. (saatiin maali irti muutamassa kohtaa seinästä, kun siihen oli jääny silikoonia, eikä maali tarttunut kiinni.. prkl!! Mä inhoon silikooneja!!)

PÄIVÄ 15, lauantai

Pappa tuli laittamaan silikooneja lattiankaakeleihin (oma mies oli kaverin kanssa töissä -muuttomiehenä!) Pappa sai aikaan paljon, vaikka olikin hidasta ja työnjälki todella hyvä! Eli liimasaumotti seinä- ja lattiakaakeleiden välit sekä lattian kaakelin ja seinällä olevan lattiakaakelin välit silikonilla.. (ymmärsikö kukaan?? Kuva on tuolla kuvissa.. ) Sai laitettua ton suihkukaappi-allas-pesukoneseinällise, joten päästään huomenna jatkamaan remppaa..

PÄIVÄ 16, sunnuntai

 Suihkukaappi tuli ja sitä ollaan koko päivä koottu!! ON TODELLA HANKALA ja hidasvaiheinen! En olis uskonut, että osaa olla noin monimutkanen, mutta kyllä on hyvännäköinen ja noi lasit on aivan älyttömän ihanan väriset!! Käytiin miehen kanssa aamulla kaupoilla ja tehtiin pikkasen ostoksia.. Ostettiin matto, pyykkikori, pari pyyhettä, pyyhekoukut (6 kpl), pytylle uusi kansi (saman värinen kuin kaappien ovet!) Sitten löydettiin vielä korkea kaappi ja allaskaappi, jotka täytyy hakee tässä joku päivä.. En just nyt saa näistä kuvaa, mutta voin laitella sitten myöhemmin.. Kyllä nyt näyttää jo hyvältä.. Mies sai jopa maalattua nuo peilikaapin laudat, joten sekin projekti alkaa pikku hiljaa edistyä..

 PÄÄSTIIN EILEN ILLALLA JO KOKEILEMAAN UUTTA SUIHKUA! Kyllä oli mahtava laitos!

PÄIVÄ 17, maanantai

Tuo pyykkikori, jonka ostin oli alunperin tarkoitettu kestovaipoille, mutta kokeiltuani täysi korillinen ei mahdu koneeseen, joten tuo siirtyi tummalle pyykille. Mies kävi ostaa aamulla uuden, vaalealla kannella vaalealle pyykille ja kestoille ostetaan sitten samaantyyliin pienempi.. Allaskaapin mies kävi hakemassa ja sitä tuolla kokoilee, laittelen illalla sitten lisää kuvia, kun valmistuu.. Pitänee myös pikkasen siivoilla, on aika likasen näköistä tuolla kylppärissä.. Mutta varovasti, ettei tule lähtöä synnärille jo tänä iltana.. (th aamulla: valmista kauraa on -lähtö ihan milloinka vain!!)

Tiistaista perjantaihin:

Mies tuolla on ähertäny.. Allaskaappi on paikoillaan, loput seinästä maalattu, saumakynällä viimeistelty saumat.. Pesukone toimii!! Pytty toimi tänään ekaa kertaa (pe) kunnolla.. Katon rajaan vedetty listaa. Oven pieleen uutta listaa.. Kaapit on paikoillaan.. Mies tehnyt ahkerasti peilikaappia (ollut iltavuorossa, joten vain aamut ollut aikaa tehdä -hitaasti, mutta varmasti) Hyvin sekin etenee, josko tänään sais jo ihan valmista.. Äippä shoppailis innolla, mutta mies toppuuttelee ;)