Kuten jo varmaan ed. postauksesta huomaatte, odotan joulua ihan kamalasti..

Oon tehnyt jo lahjalistat  valmiiksi ja koitin tuossa tehdä jo listaa siitä, mitä pitää ostaa esim. joulukortteihin ja muihin koristeisiin ja ruokiin tms.. Alotin tuossa jo joululahjojenkin teon, mutta en laita niistä tänne mitään, kun sukulaiset käy kurkkimassa.. Teen sitten joulun jälkeen lahja-postauksen, johon kerään kaikkien lahjat yhteen.. :) On tullut neulottua paljon, mutta mitään en ole saanut loppuun asti vielä.. Neljä työtä puoli tiessään.. Ehkä joku päivä nekin olisi valmiit.. :)

Muutamat ihmiset tekevät joulusta kamalan. Heille kun ei koskaan meinaa keksiä mitään lahjaa ja sitten he ovat niin "pihejä" ettei mikään kelpaa.. Ressiä pukkaa joka joulu! Onneksi tänä jouluna olen ajoissa liikkeellä ja miettinyt lahjat jo valmiiksi ja niistä jutellut miehenkin kanssa (joka käy itse ostamassa lahjat viimetipassa!), mutta ne ihmiset ovat vielä ilman lahjoja! Päässä raksuttaa tyhjyys! Ressiä meinaa pukata jo nyt... :) Joillekin sitten on niin helppo ostaa lahjoja, että ostaa mitä vain, niin se käy ja siitä ollaan iloisia ja huudahdetaan, että "tätä mä oonkin aina halunnut!"..  Mitä se joulu olisikaan, jos kaikki sujuisi kuin tanssi..

Meillä oli miehen kanssa jo riitaa missä tänä jouluna ollaan.. Ollaan kolme joulua jo juostu paikasta toiseen, eikä ole ollut tietookaan rauhallisuudesta, joulun nauttimisesta tai (puhettakaan) mielen rauhasta! Mua ainakin rassaa, kun juostaan meillä, heillä ja kotona. Kannetaan lahjoja sinne ja tänne ja avataan ja pakataan ja syödään ja mennään ja tullaan ja ollaan koko ajan liikkeessä.. Olisi niin ihana olla kotona, kynttilöiden loisteessa, oman perheen kanssa (siis meiän muksujen!) rauhassa ja luoda omat perinteet.. Mies suuttui tästä (hän ei helpolla suutu!) Hän haluaa mennä kotiinsa, meille jatkaa tätä samaan juoksemista kuin tähänkin asti. Helppohan se on sanoa, mutta kyllä me tarttetaan isompi auto, jos meinataan mennä ympäri maakuntia lahjojen ja muiden kassien ja pussukoiden kanssa... Mä haluun jäädä kotiin! Ei kiinnosta yhtään lähteä mihinkään! Anteeksi vain.. Työ voitte tulla käymään täällä joulupäivänä kahvilla tai jotain, mutta itse haluisin viettää ihan rauhallista kotijoulua omien lasteni ja mieheni kanssa...

Onko tää liikaa pyydetty?!  Mies on tottunut viettämään joulun kotonaan kaikkien isovanhempien ja sukulaisten ympärillä. Meillä taas joulu vietettiin lapsena (silloin kun mummu eli, vuoteen '92 asti) serkkujen luona, mutta sen jälkeen ollaan oltu kotona ja rauhotettu joulu omalle perheelle ja yhdessä ololle ja joulun tekemiselle yhdessä.. Yritä tässä nyt sitten tehdä sellanen päätös, johon molemmat (kaikki) ovat tyytyväisiä. Jos nyt jo sain riidan aikaan, en uskalla enää ottaa edes koko asiaa esille..


Kuinka teillä vietetään joulua?!
895705.jpg