Löysin jostain tälläsen tuossa viikolla selaillessani. Tallensin tekstin, mutta unohdin sivun, mistä tämän otin.. Aivan ihana idea kaikille, joilta löytyy pikkukätösiä kotona! Miksei isommillekin käsille, mutta kyllä nuo pikkuset ovat vaan niin paljon kivemman näkösiä.. ;)


KORISTEITA PIKKU KÄSISTÄ PIKKU KÄSILLÄ

 


Painettu käsi
Jokainen painaa käden kuvansa pahville, huovalle, muovailusaveen tai vaikkapa liinaan kangasväreillä. Materiaaleja ja sopivia värejä löytyy monenlaisia.

Piparikäsi
Piparitkin voi muotoilla käden mallisiksi. Ensin piirretään pahville lapsen käsi ja sitten tehdään siitä malli tai sabluuna, jonka mukaan pipari muotoillaan.

Käsi joulukuusessa
Pahvin tai kartongin voi myös leikata sitten käden ääriviivoja seuraten ja liimata vielä päälle valokuvan, iän ja päivämäärään ja tietysti ripustuslanka. Vuosien kuluessa on kiva seurata kuika pikku kädet kasvavat.

Käsikoriste

Tarvitset:
8 dl jauhoja
2 dl suolaa
2-3 dl lämmintä vettä

Sekoita suola ja jauhot. Lisää vettä VÄHITELLEN kunnes kaikki on sekoittunut. Vaivaa muutama minuutti. Kaulitse n. puolitoista senttiä paksuksi. Paina lapsen käsi taikinaan. Jos haluat ripustaa vaikka seinälle, lisää reikä tai reiät rautalankaa tai nauhaa varten. Paista taideteos uunissa 175 C noin tunti. Maalaa ja/tai lakkaa pinta.

**Äläkä unohda lapsen nimeä ja päivämäärää! :)